Saarloos Systems bestaat al sinds 1995 met als primaire doelstelling : het verkopen van desktop-pc's, die toendertijd nog zelf geconfigureerd moesten worden.

We kochten PC-kasten met alleen een basis power supply en moederboard ingebouwd, de rest, netwerkkaart, HD, CD, intern geheugen, etc. moesten we zelf inbouwen en configureren, ook de besturingssoftware Windows 95 zelf; het heeft menig zweetdruppeltje gekost om de PC's werkend te krijgen, aangezien stuurprogramma's via bulletinboards moesten worden binnengehaald in het toenmalige Windows95.

Vanaf 2004 werd de aandacht gericht op het maken van websites, toendertijd nog met dure designpakketten als Dreamweaver, Netobjects, X5 Evolution, etc. die op onze bedrijfs PCs werden geinstalleerd. Na ontwerp en bouw van de website werd de HTML-code naar de webserver gecopieerd en was de website operationeel. Voor de kenners vrijwel alleen met statische pagina's.

In een later stadium kwamen de meestal gratis ontwerppakketten Joomla en WordPress in beeld, software gebaseerd op CMS (Content Management Systeem), waarbij ontwerpsoftware en de websitevorm en content tezamen op de webserver staan en er alleen maar dynamische pagina's worden gegenereerd, die de meestal fraai gevormde website tonen.

Gaandeweg kwam er ook steeds meer vraag naar ondersteuning bij Windows-software. Ooit begonnen met Windows 95, evalueerde Microsoft via Windows/XP, Windows 7 en Windows 8 naar Windows 10. En uit die Windows-ondersteuning ontstond ook weer de behoefte aan netwerk-ondersteuning met onder andere Wifi- en draadloze printre-problematiek..

Kortom : er is ontzettend veel veranderd in de loop van de afgelopen 25 jaar en we hebben het allemaal doorstaan, sterker nog, we hebben er nog steeds erg veel plezier in u met hardware, software en webdesign ter zijde te staan.

Hieronder enkele logo's, zoals we die in de loop der jaren hebben gehanteerd :